Dias 1 overskrift
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Klik her

Træning med Kaatsu

Effektiv træning og genoptræning for alle, med egen kropsvægt eller meget lav beslastning.

​Kaatsu er japansk og betyder ”øget tryk”. Netop øget tryk, og træning med meget let belastning, er grundtanken i træningsformen Kaatsu.

Lufttryksmanchetter skaber et tryk omkring enten arme eller ben, og mindsker derved blodgennemstrømningen. Grundet trykket kommer der mindre ilt til den arbejdende muskulatur. Ligeledes transporteres den mælkesyre, der dannes i muskulaturen, ikke væk.

Den ændrede balance i muskulaturen snyder hjernen til at tro, at den lette træning der udføres, er hårdere end den reelt er. Hjernen vil derfor igangsætte de samme processer som ved tung styrketræning – hvilket vil give dig samme effekt som hvis du trænede tung styrketræning.

I generelle genoptræningsforløb er tanken oftest, at træningen skal være så belastende som en skade tillader. Dette kan i mange tilfælde vise sig, ikke at være særlig tungt, og effekten af træningen vil derfor være begrænset.
Kaatsu øger effekten af den samme træning, uden at belaste skaden mere.

Hvordan foregår det?

Ved første undersøgelse identificerer vi dit specifikke problem, og hvilke muskelgrupper netop du vil have størst gavn af at træne, i forhold til din problematik.
Ved træningen får du påspændt lufttryksmanchetter på enten arme eller ben, alt efter din problematik. Trykket øges via Kaatsu-udstyret, som sikrer den korrekte afklemning.
Der arbejdes i sæt af maksimum 10 minutter ad gangen, før trykket aftages, sådan, at blodgennemstrømningen igen flyder frit.
Under arbejdet vil du føle, at din muskulatur syrer til, og at du ikke kan tage flere gentagelser. Denne syre og træthed vil aftage mærkbart, lige så snart trykket aftages.

En Kaatsu-træning varer 45 min., og skal foregå i forløb for at have den ønskede effekt. Typisk anbefaler vi træning 2-3 gange om ugen, alt afhængigt af dig. Ved mange forløb ser vi en stor effekt i løbet af de første 3 uger

Hvad kan Kaatsu bruges til?

  • Opbygge muskelmasse og muskelstyrke, hurtigt og effektivt
  • Genoptræning efter sportsskader, f.eks. fibersprængninger og korsbåndsskader
  • Genoptræning efter operation
  • Lindring af smerter fra slidgigtsproblematikker

Skriv til Heidi for at høre nærmere om træning med Kaatsu