Facebook
Google

Det er helt normalt at have gener i kroppen, under sin graviditet, især smerter i bækken, lænd og ryg.

Disse smerter kan vi gøre rigtigt meget for at lindre og dermed gøre din graviditet så behageliglig som muligt.

Det er vigtigt, at du holder dig i gang under din graviditet. Jo bedre form du er i før og under graviditet, jo bedre forberedt er du og din krop, til at gennemgå den fysisk krævende fødsel.

Du vil ligeledes være mindre plaget af smerter og problematikker som ondt i ryggen, væske i ben etc., hvis du holder dig aktiv.

Dog er det vigtigt du lytter til din krop og ikke overdriver dit aktivitetsniveau, eller ignorerer kroppens tegn på træthed eller smerter.

Hvis du vil have vejledning, i fornuftig træning under og efter din graviditet, så er du altid velkommen til at skrive til os.

Rectus Diastase – Delte mavemuskler

Rectus diastase er et helt almindeligt fænomen, som alle gravide oplever i løbet af deres graviditet. Mavemuskulaturen skal dele sig for at skabe plads til den voksende baby.

Efter graviditeten og fødslen, begynder vævet i maven at trække sig sammen igen – dette sker helt automatisk. Men vævet mellem mavemuskulaturen, linea alba, kan være længe om at trække sig sammen – for nogle helt op til 1 år.

Det kan være problematisk at påbegynde træning og fysisk aktivitet efter fødslen, hvis du ikke tage højde for rectus diastasen. Er din mavemuskulatur ikke vokset helt sammen, er det nemlig vigtigt at være særligt opmærksom i den træning du begynder på.

Er du i tvivl om du har rectus diastase? Så anbefaler jeg, at du bliver ordentligt undersøgt via egen læge. Det kan være ved ultralydsscanning for at undersøge din mavemuskulatur og måler præcist hvor bred din rectus diastase måtte være. Ud fra scanningsresultatet tilrettelægger vi et træningsprogram til dig. Her får du helt præcist at vide hvad du skal træne og hvad du skal undgå.

Priser: